סטודנט!
מעוניין לקבל הצעת מחיר
לעבודה אקדמית? חייג עכשיו!
073-3742-714
או השאר פרטים

    סקירת ספרות

    * סקירת ספרות היא פרק מאתגר בכתיבת עבודת סמינריון, במיוחד מפני שפרק זה דורש קריאה של עשרות מאמרים, חלקם באנגלית, וקישור בין מספר משתנים. כתיבת סקירת ספרות מהווה סוג של אומנות, על הכותב לדעת כיצד להוביל את הקורא, מבלי שהוא מנחה אותו באופן ישיר וברור, לאמונה כי השערות המחקר נכונות. רבים גורסים כי סקירת ספרות טובה היא סקירה בה הקורא משער בעצמו את השערות המחקר, מבלי לקרוא אותן.

    * במסגרת סקירת הספרות בעבודה סמינריונית החוקר יציג את משתני המחקר העיקריים, יביא לכתוב את האופן בו הספרות המחקרית מגדירה את משתני המחקר (הן תיאורטית והן מבחינה אופרציונאלית, למשל באמצעות אילו היגדים\שאלות נהוג לבחון את המשתנה?) לאחר שהחוקר מציג את משתני המחקר, עליו להסביר אילו קשרים קושרת הספרות בתחום בין המשתנים הרלוונטים ולהביא לכך תמיכה אמפירית (ממצאי מחקרים שנערכו

    * השלב הבא הינו החלק המורכב בסקירת הספרות, במהלכו החוקר צריך להסביר מהו החידוש במחקר? איזה חור או פער החוקר שואף למלא? על החוקר להסביר מה עד כה נחקר בתחום בספרות, ומהו החידוש או התרומה של מחקרו. ללא חלק זה, עבודת המחקר למעשה מיותרת, אין מקום באקדמיה למחקר שאינו מביא עימו חידוש מסוים לשדה הנחקר. בחלק זה עליכם לחשוב אילו תחומים בשדה בו אתם עוסקים ואינם נחקרו, או לחלופין, אילו תחומים נחקרו אך הינכם מעוניינים לערער עליהם. בכל אופן, בשלב זה עליכם לשכנע את הקורא בעמדתכם או בטיעון אותו אתם מעלים. במסגרת זו, עליכם להביא תמיכה תיאורטית או אמפירית שתרמז כי הקשר או ההבדלים שאתם מציעים נכונים. חפשו תיאוריות בנושא אשר עומדות בקו עם הטענות שלכם או ממצאים אמפיריים ממחקרי שנערכו בעבר אשר מחזקים את טענותיכם.

    * ככלל, חשוב שסקירת הספרות תכלול מאמרים עדכניים מ 5-10 השנים האחרונות ושל חוקרים חשובים בתחום. במקרים מיוחדים ניתן לצטט מקורות ישנים יותר, למשל, כאשר ישנו מחקר מפורסם ורלוונטי מאוד לתחום אותו אתם חוקרים (שזכה לאלפי ציטוטים), כאשר אתם מצטטים הוגה, כאשר כותבים על תיאוריה (צטטו ישירות את המחקר של הוגה התיאוריה, אפילו אם המחקר נכתב בשנות ה – 50).

    * פרק המבוא צריך להיכתב בצורת פירמידה הפוכה, כלומר, מהרחב אל הספציפי ולהוביל את הקורא להשערות המחקר.